Om Silkeborg Judoklub

I Silkeborg Judoklub færdes mange mennesker. Der er selvfølgelig dem, der udøver Judo, men der er også en del forældre, der støtter op omkring Klubben og sporten.
Forældregruppen møder op til stævner, hjælper til ved Klubaftener, o.s.v.

Klubben har en stor trænergruppe med mange års erfaring - der er blandt trænerne tidligere & nuværende Danmarksmestre, Europamester og tidligere Landstrænere.

Bestyrelsen i Silkeborg Judoklub er sammensat af trænere, forældre samt personer udenfor Klubben. Der er valg til Bestyrelsen og afholdelse af bestyrelsesmøder efter gældende regler herom.

Hvornår kan jeg blive gradueret, altså få et andet end et helt hvidt bælte?

Det kan du når din træner mener, at du er dygtig nok, du vil så blive tilmeldt en af de 2årlige gradueringsdage, én gang lige før sommerferien og én gang lige før juleferien. For at blive gradueret skal du minimum være 6 år - men du kan godt starte på judo som 5 årige.

Hvornår må jeg komme ud og kæmpe med andre til stævner og lignende?

Det må du når din træner mener, at du er klar til det.

Skal jeg have andet end en judodragt med til stævner?

Ja, du skal også have et Judopas, samt en licens der viser at du er medlem af DJU. Alt det får du når du bliver meldt ind i klubben.

Hvad laver man egentlig på de forskellige hold?

På motorikholdet leger man meget, man har også gymnastiske og motoriske øvelser, samtidig forsøger vi at "luske" lidt judo og diciplin ind.
Man lærer at være stille når træneren siger noget, og man skal også hilse på træneren før træningen starter, og når træningen er slut skal man hilse og sige tak for en god træning.

På børneholdet leger man ikke så meget, her drejer det sig mere om judo samt lidt mere diciplin.
Her lærer man grundjudo med kast, holdegreb, kampregler, dommerudtryk, o.s.v.
Det er på dette hold, at man modnes til at komme på holdet for de øvede.

På holdet for de øvede lærer man at kæmpe judo, man bliver trænet i forskellige kampteknikker, diciplinen er lidt hårdere en på de andre hold, og man får muligheden for at komme til stævner og turneringer både i Danmark og udlandet.

På voksen/seniorholdet lærer man selvforsvarsteknik og kamp. På seniorholdet er der plads til alle; dem der vil være "verdensmester", og dem der kun vil dyrke judo for motionens skyld.

Er der tidspunkter hvor i ikke træner?

Ja det er der - vi følger skolernes ferieperioder.

Del siden:
Silkeborg Judoklub Nørreskov Bakke 14B 8600 Silkeborg Tlf. 60 10 95 25 silkeborgjudoklub@gmail.com
Skabertrang | Silkeborg Bogtryk